Obnova Námestia sv. Michala Hlohovec

Koncept je založený na princípe vytvorenia nadčasového hlavného mestského reprezentačného a spoločenského priestoru. Tvaroslovím a materiálovo nadväzuje na historický a urbanistický kontext mesta. Vonkajší rámec námestia tvoria uličné stromoradia, ktoré zvýraznia hlavné kompozičné osi ulíc a pomôžu vytvoriť pokojnejšiu atmosféru a mikroklímu na námestí. Riešenie námestia vytvára priestor na využitie pre rôznorodé spoločenské a kultúrne akcie. Hlavný stretávací a spoločensko kultúrny priestor je v mieste starého rinku. Predpriestor kostola tvorí vizuálne prepojenie na pešiu zónu, ulicu M.R. Štefánika. V šírke uličného profilu ostáva voľný priestor, doplnený v osi vodným zrkadlom s hmlovými tryskami. Okolie kostola vychádza z historických fotografií a tvorí mierne zvýšené plato s mlatom. Ružová záhrada je navrhovaná medzi kostolom a ulicou SNP ako reprezentačný a spoločensko oddychový priestor. Tvaroslovím vytvára ostrovy vegetácie  – plochy záhonov ruží a trvaliek ako aj pobytového trávniku na mlatovom koberci. Plocha je doplnená jednoduchou fontánou s tryskami, zvýšenými kvetináčmi na sedenie, piciou fontánkou.

Návrh bol spracovaný v rámci urbanisticko-architektonicko-krajinárskej súťaže vyhlásenej mestom Hlohovec.